Baz alçıtaşının pişirilip (kalsine edilip) toz durumuna getirilmiş halidir.
Baz alçıtaşının yani hem hidrat kalsiyum sülfatın (CaSO4*2H2O) 150-160°C’de pişirilmesiyle elde edilir. Alçı su ile karıştırılınca yitirdiği suyu alarak çok çabuk donduğundan; yapılarda, kabartma ve süslemecilikte, ortopedide, dişçilikte, heykelcilikte kullanıldığı gibi, tarımda toprak düzenleyici olarak da kullanılır.
Alçı taşı, tabiatta 6 şekilde çözelmiş halde bulunur. Bunlar; Doğal Anhidrit, Bassanit, Jips, Albatr, İpek Jipsi ve Selenittir.
Alçı pişirme projesinde ocaktan gelen alçıtaşı çeneli kırıcı ile uygun boyuta getirilir. Daha sonra çekiçli kırıcı ile fırın besleme boyutuna getirilir. Kırma işlemi sonucunda alçıtaşı boyutu 0-10mm olan malzeme elevatörle besleme silosuna çekilir. Fırında oluşan buhar boru sistemi ile izole edilir. Pişirme (kalsinasyon) işlemi sonucunda pişen alçı bekleme bunkerine alınır.
Bekleme ve soğutma işleminden sonra kalsine edilmiş alçı öğütme değirmenine gönderilir. Öğütme esnasında istenilen boyuta ulaşan malzeme seperatör aracılığıyla tasnif edilir ve paketleme stok silolarına sevk edilir.
Paketleme stok silolarındaki alçı bu haliyle paketlenip sev edilir veya mikserlere yönlendirilip kimyasalların ilavesiyle inşaat sıva alçısı, saten alçı, kalıp alçısı gibi ürünler haline getirilip torbalanır ve piyasaya sevk edilir.
Firmamızın 25 yıllık tecrübesi, sektördeki değişimleri yakından takip ederek ve sürekli olarak yeniliklere açık bir yaklaşımla hareket ederek elde edilmiştir. Bu süre zarfında, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayarak, tesislerimizi sürekli olarak geliştiriyor ve yenilikçi çözümler sunuyoruz.